
Gastronomi Sektörü
Gıda kalitesini sağlamanız ve aynı zamanda gastronomide HACCP yönetmeliklerini yerine getirmeniz gerektiğinde, Testo güvenilir ortağınızdır. Termometrelerimiz, veri kayıt cihazlarımız ve kızartma yağı test cihazlarımız pratik olarak kanıtlanmış olup restoranlar, kantinler ve hızlı servis gastronomisinin standart ekipmanları arasındadır.
Gıda yönetiminde zorluk olarak zaman problemi
Büyük mutfaklara (ör. hastaneler, şirket kantinleri, catering işletmeleri) kıyasla, daha küçük restoranlar ve otel mutfakları nadiren gıda güvenliğinden sorumlu özel olarak belirlenmiş bir kişiye sahiptir.
Bunun anlamı: baş şefleri ve/veya işletme sahipleri, HACCP ilkeleri ve hijyen standartlarına uymaktan kendileri sorumludur.
Temel görevler neredeyse tüm operasyonel kapasiteyi üstlendikleri için, HACCP görevleri kendileriyle birlikte yürütülmelidir. Bu alanda ölçüm teknolojisi çözümlerinin kullanılması kolay ve güvenilir olmalıdır. İdeal olarak, pratik özellikler, ilgili görevler için gereken süreyi önemli ölçüde azaltabilir. Örneğin, otomatik izleme sisteminin satın alınması, personel maliyetlerinde düşüşe neden olur.

Gıda yönetiminde kalite güvence aracı olarak HACCP kavramı
Yasaya göre gıda işleme şirketleri de restoranlar, mutfaklar ve kantinler içerir. Bundan dolayı, hijyen kurallarını izlemek için kendi izleme sistemini sürdürmek, yükümlülüğüdür.
Depolanan ve hazırlanan ham maddeler ve bitmiş gıdalar tehlikelere maruz kalmaktadır. Hatalı sıcaklıklar yüksek mikrop bulaşma seviyeleri için ana nedendir. Burada risk faktörleri aşağıdaki gibidir:
- Yiyecek alımında sıcaklık girişleri (mal kabul)
- Depolama sırasında yetersiz soğutma
- Yemek servisinden önce yetersiz ısıtma
- Yiyecekler sıcak tutulduğunda minimum sıcaklığın azaltılması